"Sammen skal vi skape gode opplevelser"

Reiserapport fra J16 i DANA CUP

Søndag 19.juli – endelig klar for sommerens store «happening» - DANA CUP. Stedet er terminalen på Nøstet og turen til Danmark kan starte. Heldigvis sikret vi oss lugarer på turen nedover så vi ankom frisk og opplagt mandagsmorgen Hirtshals. Mandag var bare til registrering og klargjøre det meste – men vi snek inn en treningsøkt på ettermiddagen før alvoret startet. Tirsdag og første kamp mot Amasone fra Oslo. Vi hadde ikke spilt kamp siden 19.juni noe absolutt den kampen bar preg av. 1-3 i kofferten gav ikke de store forhåpninger om langt A-spill, men det var for min del som trener ikke målet heller. Mitt mål var å sikre mange kamper gjennom turneringen og om det ble B-spillet gjorde ingenting. Noe jentene nok heller ikke synes ble så gale når det ble så bra utover. Neste kamp ble seier 5-1 over danske Horsens. Siste innledende var mot Volda – 0-0 og 3.plassen var sikret. (Volda røk i første A-sluttspill forresten). 

Da var vi klare for B-spillet – og hvilken opptur det ble. I tur og orden holdt vi nullen og slo Mandalskameratene 1-0, Klæbu 2-0, Storhamar 2-0 før en spennende semifinale mot Lillehammer enten i straffesparkkonkurranse etter 1-1. Her var vi taktiske og byttet keeper for å skape litt «uro» hos motstander noen som resulterte i 4-3 seier og klare for finale mot Klepp sitt 16 års lag.

 

Finaledagen ble et lite antiklimaks – været var plutselig «Bergensvær» med stor B og på jentene virker det som om luften var gått litt ut av ballongen. Vi var fullt på høyde gjennom hele finalekampen men taper 0-1 på et feil idømt straffespark. Jentene tok tapet med fatning og var synlig stolt over 2.plass i Dana Cup (selv om det var B-spillet).

 

Fasit 8 kamper – 5 seire – 1 uavgjorte og 2 tap og sølvmedalje er bra. Det viktigste var likevel å få god matching gjennom 8 kamper. Vi er gode på dødball – vi scorer 6 av 12 mål på cornere. Jentene spilte seg bedre og bedre utover i turneringen så både spillere og trener var mer en fornøyd med turneringen.